Om

Moving Art Company


Se vår videopresentation skapad av Achilles Nasios


Moving Art Company


Eurytmi är dans där rörelsen är uttryck för både själ, skapande krafter och energier.Kommer från grekiska och betyder skön rytmisk rörelse.


Varje vår och jul producerar vi program med klassisk eurytmi.Moving Art Children

Moving Art Companys barngrupp


Här arbetar vi med dansteater och sång tillsammans med barn från 6 år. Varje år gör vi en ny föreställnig.


Är du intresserad av våra barnkurser kan du läsa och anmäla dig här.


Moving Art Taiko


Producerar verk som är inspirerade av Japan.

"Taiko" är japansk trumma.

Moving Art Taiko har redan spelat vid olika tillfällen t.ex. Stockholm, Strömstad, Huddinge, Kulturhuset i Ytterjärna


Taikogruppen bjuder på dans, traditionell musik och klassisk japansk folkdans.

Aurora Klingborg Granstedt / eurytmi

Växte upp i Stockholm. Efter eurytmistudier i Dornach, Schweiz gjorde hon solistdebut på stora scenen i Goetheanum 1968. Undervisade vid Rudolf Steinerhögskolans eurytmilinje och har senare medverkat vid förskollärarutbildningarna på Stockholms Universitet och Waldorflärarhögskolan. Hon har också medverkat i ett flertal stora eurytmiuppsättningar.

Bland egna större verk kan nämnas Mellan Tvenne Världar 1995 och Årstidernas Växlingar 2003 i samarbete med tonsättaren Lars Erik Rosell.

1995 erhöll Aurora Södertälje LT:s kulturpris Eklövet.

Yoko Pietsch / konstnärlig ledning, koreografi, eurytmi, taiko

Yoko är född och uppvuxen i Nagoya i Japan där hon studerade klassisk musik, dans och sång. Utbildade sig till barnpedagog och arbetade som lärare i Japan. Kom till Sverige 1987 och gick sedan eurytmiutbildningen i Järna. Därefter har hon deltagit i ett flertal scenprojekt som eurytmist innan arbetet med Moving Art Company påbörjades år 1999. Yoko startade barngruppen Moving Art Children 2003 och den japanska trumgruppen Moving Art Taiko 2008. Hon är även en av medlemmarna i Taiko.Moving Art Company

- är en konstnärlig grupp bildad år 1999. Vi är en ensemble bestående av eurytmister, musiker och konstnärer som skapar nya scenproduktioner av gränsöverskridande karaktär. Här möts skilda kulturer, traditioner och rörelseformer.

Moving Art Company startades av två dansare/eurytmister Kristina Årling och Yoko Pietsch 1999 i Järna. Under åren har föreningen utvecklats åt olika håll och beroende på medverkande artister/koreografer.

 

Moving Art Company fokuserar i grunden på klassisk eurytmi

Moving Art Taiko en trumgrupp inspirerad av japansk kultur

Moving Art Children barn/ungdom 6-18 år arbetar med dansteater och sångVilka är vi?

Nuno Tavares de Almeida / eurytmi, taiko

Studier på Escola de danca do concervatorio national 1991–1996 i Lissabon. Därefter deltagit i flera dans och teater projekt i Lissabon. 2000–2004 fullföljt Eurytmilinjen vid Rudolf Steinerhögskolan i Järna. Deltagit i föreställningar med Järna eurytmi ensemble, Pax Perienum och Company de Voto. Deltog även i vår föreställning Månprinsessan. En av medlemmarna i Moving Art Taiko.

Jacob Kiehn Jensen / ljusdesign, taiko

Har varit med från start, ljussatt flera av MAC-s produktioner. En av medlemmarna i Moving Art Taiko.

Gunilla Areskoug / kostym

Inspireras av utmaningen att med praktiska och kreativa lösningar förvandla tyg till scenkläder. Ansvarar även för påklädning och backar upp medverkande bakom scenen.

Ellinor Andersson / scenografi

Jobbar till vardags som arkitekt hos "Pietsch Arkitekter". Hon har gjort scenografin till ett flertal föreställningar till Moving Art Company

Csilla Strid / webb, layout

Kommer från Budapest/Ungern.Utbildad i musik, konst och literaturhistoria bl.a. i Ungern. Står bakom en del bilder på MovingArt, vissa trycksaker och även försöker forma internetansiktet.

Hans Lindmark / recitatör

Recitatör med inriktning att ge den eurytmiska framställningen en hörbar ljudbild av texten som eurytmiseras, även kallad talgestaltare. Fick sin utbildning i Dornach, Schweiz under 70-talet och har sedan verkat i Järna med omnejd i olika utbildningssammanhang, främst i eurytmiutbildningen och i många olika konstnärliga projekt/framställningar. Har bl.a. under flera år deltagit i Moving Arts sommar- och vinterkurser för vuxna.

Verkar under senare år också med att som pianist ledsaga eurytmiundervisningen på Örjanskolan.

Sara Larsson Fryxell / dansare och koreograf


Sara gick ut Kungliga Svenska Balettskolan 2002, är även utbildad i Duncan teknik för Kathleen Quinlan och tillhör fjärde generationens Duncan dansare. Verksam både som dansare och koreograf i produktioner på olika scener i Stockholm. Hon har tilldelats stipendier ur bl a Per Jonssons minnesfond och Carina Ari stiftelsen och fick 2012 Lts kulturpris. Våren 2015 koreograferar Sara delar av Moving Arts föreställning Pinocchio.

Kiyomi Johansson / eurytmi, taiko

Född och uppvuxen i Tokyo, Japan. Kom till Sverige 1997. Utbildad eurytmist vid Rudolf Steinerhögskolan. Har dansat både modern och traditionell dans. Har undervisat på Moving Art Childrens kurser alltsedan starten 2003. Är en av medlemmarna i Moving Art Taiko.

Johanna Sontheimer / koreograf och ledare


Johanna var elev i Moving Art Children 2005-2014. Hon har tagit klasser för Kathleen Quinlan Zetterberg i Isadora Duncan dans och dansat balett på Balettakademien i Stockholm. Hon har nu börjat som ledare i Children där hon undervisar i och koreograferar folklig dans i musikalen Pinocchio som sätts upp våren 2015. En liten grupp från Moving Art visade hennes koreografi LIV på Kulturnatten hösten 2015 i Norrköping.


Kristina Sahlberg Sörling / berättare och dramapedagog

Det var en gång för länge sen ….  kanske det var så det började för Kristina när hon som nybliven läkepedagog berättade kvällssagor för barnen på Mikaelgården i Järna. Hon insåg då den magiska kraften i berättarkonsten vilket bland mycket annat ledde till studier på School of storytelling vid Emerson collage i England. ”Min röda dräkt” 2009 var starten för Kristinas medverkan i Moving Art Company och den har genom åren följts av ett antal familjeföreställningar. Förutom engagemang som regissör och teaterpedagog inom andra verksamheter är Kristinas huvudsakliga hemvist Långsjö teater i Gnesta som hon har varit med       om att bygga upp.

Sylvia Karpe / piano

Utbildad på  Musikhögskolan, solistdebut på Stockholms konserthus. Spelade under många år till eurytmiutbildningen vid Rudolf Steinerhögskolan och var då även en mycket uppskattad huspianist i Ytterjärna Kulturhus.

Numera är Sylvia verksam som konsertpianist och spelar även med olika ensembler. Periodvis är hon repetitör på Operahögskolan och Södertäljeoperan. Hon har också gjort cd-inspelningar.

Sist men inte minst är Sylvia Moving Arts uppskattade pianist vid kurser och föreställningar.

Lennart Nilo / sång och musik

Efter uppväxt i Linköping kom Lennart som 16-åring till Järna. En mångsidig musiker, pianist och flöjtist, och verksam bl.a  som körledare. Han har undervisat som musiklärare såväl inom Läke- som inom Waldorfpedagogiken. 2008 började Lennart arbeta med Moving Art Children och sången blev därigenom ett uppskattat komplement till eurytmi och dans, vilket har resulterat i årliga sceniska framföranden. Lennart är även kompositör, och som exempel framförde Moving Art Children på Kulturhuset år 2012 hans Juloratorium baserat på Lukasevangeliet

Moving Art Company © All Rights Reserved