2013 Sommareurytmi

Moving Art Company

Sommareurytmi 25-30 juli 2013

Kulturcentrum Järna / Vita Huset

(Rudolf Steiner Seminariet)


"Himlajorden"


Aurora Granstedt och Hans Lindmark ljudeurytmi

Yoko Pietsch och Sylvia Karpe toneurytmi

 

Återigen en oförglömlig sommareurytmikurs med Aurora, Yoko, Hans, och Sylvia, detta starka team som år efter år fyller oss med kraft, glädje och gemenskap. I år med rekordet 19 deltagare som kände energin strömma från himmel och jord, genom den egna kroppen och gruppen. De enkla grundövningarna som undan för undan växte till mönster där vi allt säkrare flöt in och ut i varandra – magiskt, härligt!

 

Den traditionella båtturen gick i bästa sommarsol som vanligt till Björnö, där långbordet på bryggan bara väntade på att vi skulle duka upp sillunchen med nyupptagen färskpotatis från egna odlingar hos Annalena och Hans Widén – i sådana stunder kan livet inte vara bättre…

 

En kväll fick vi ett underbart möte med Arne Klingborg som 2015 skulle ha fyllt 100 år. Aurora levandegjorde Arne i sitt berättande, vi fick se hans illustrerade brev till henne som liten flicka, hon läste en uppsats han som skolpojke skrev om framtidens idealskola – fantastiskt att höra med facit i det som sedan växte fram i Järna. Efteråt visade Brigitte Deck Arnes sista verk, takmålningen och glasfönstren i Kulturhusets stora sal. Brigitte berättade ingående om de olika motiven, fascinerande att lyssna till. Vilken stor konstnär och människa han var – tack för att vi fick lära känna honom från dessa olika och båda så initierade håll!

 

Några axplock från sista dagens utvärdering:

- upplever att jag utvecklas

- känner gruppens stora generositet

- professionella ledare som känns som en del av gruppen

- fantastiskt att få vara med i ett så levande element

- kände att vi alla blev medskapande

- detta är unikt, kan inte finnas någon annanstans

- det var himlajorden, som att komma hem

- känner mig stärkt som efter en retreat, en helande helhet, delaktig i en skapande process

- magiskt, kan inte vara utan denna kurs

- vill inte ändra på något

 

Sammanfattningsvis - vi känner att vi måste få återkomma år efter år, vi behöver denna gemenskap i eurytmi och påfyllnad av energi.

 

Gudrun skrev och Brigitte fotade

Video: Myra Ekström

För full storlek klicka på "Youtube" ikonen! ;)

Foto Brigitte Deck

Moving Art Company © All Rights Reserved