2012 Sommareurytmi

Moving Art Company

Sommareurytmi 19-24 juli 2012

Kulturcentrum Järna / Vita Huset

(Rudolf Steiner Seminariet)


Vi uttrycker klang och ljud i musik och poesi genom eurytmin.

Kursen riktar sig till både nybörjare och  vidarekomna!

 

Kursledare: Aurora Granstedt, Yoko Pietsch

Piano: Sylvia Karpe

Recitation: Hans Lindmark


Samarbetspartners Kulturcentrum Järna och ABF


Kan man delta i en eurytmikurs med krycka – skulle jag få ut något av kursen som jag med tvekan anmält mig till? Så här efteråt är svaret bara JA!!! Denna kurs handlar främst om gemenskap i rörelse och att uppleva rörelsen med hela mitt jag - det är en kurs med hjärta, omtanke och kvalitet i högsäte.


Det var nu 10:e året sommarkursen hölls med Aurora och Yoko som outtröttliga, inspirerande ledare och med högklassig medverkan av Hans Lindmark (tal) o Sylvia Karpe (musik). I år slogs rekord med 17 deltagare, till stor del en årligen återkommande stamtrupp.


Varje dag inleddes med grundövningar, då vi med enkla rörelser förband oss med himmel, jord och omvärld, hämtade och gav ut energi, gjorde rytm- och formövningar. Allteftersom dagarna gick växte metodiskt små koreografier fram. Fortfarande hör jag inom mig utdrag ur Beethovens Stormsonat och Strindbergs Rosa Mystica och jag ser hur gruppen ringlar i mönster över golvet. Jag själv med kryckan då - hur gick det? Jodå, på en pallstol som tillät maximalt uttagna bål- och armrörelser kunde jag visualisera att även jag flöt fram. Musiken och orden bar mig – jag var på mitt eget sätt med i gruppen.


Inget stressande upp till Kulturhuset för kaffepauser – nej det var ordnat på plats. Viktigt för gemenskapen! Likaså en halvdagsutflykt med båt till Björnö där den mest delikata sommarmåltid dukades upp på långbord. Sista kvällen deltagarnas afton då den som ville fick bidra med underhållning och naturligtvis blev det eurytmi av de proffs som fanns i gruppen.


Tillsammans med allt som denna säregna plats erbjuder fick jag dagar som gav kraft, välbefinnande och återfunnen rörelseglädje.


Varmt tack till Aurora, Yoko, Hans, Sylvia och alla underbara omtänksamma kursdeltagare!

Det känns som om jag kommer att tillhöra stamtruppen…


Gudrun skrev och Brigitte fotade

 

Foto Brigitte Deck

Moving Art Company © All Rights Reserved